بسیاری از کالا ها برای ورود نیاز به مجوز دارند و در اکثر اوقات علاوه بر مجوز واردات نیازبه مجوز برای خروج (ترخیص)هم دارد
صدور این مجوزها بسته به نوع کالایی که وارد کرده اید به سازمان های مختلف بستگی دارد مثلا اگر پزشکی باشد باید از اداره ی کل تجهیزات پزشکی مجوز گرفته شود و…
کالاهایی که وارد می شود باید استاندارد بگیرند که این استاندارد در بعضی مواقع توسط نماینده ی استاندارد که در گمرک است همانجا تایید میشود و در بعضی مواقع نیاز دارد که بر روی کالا ازمایش انجام شود واین ازمایش ها دارای قیمت های متفاوتی هستند و بین یک هفته تا دو ماه به طول می انجامد وهمچنین داشتن بروشور فارسی برای کالاهایی که وارد می شود امری ضروری است.
*ورود کالاهای دست دوم به کشور ممنوع است مگر در مواقعی خاص که بعضی از کارخانه ها ،مراکز صنعتی نیاز به ورود ماشین های دست دوم دارند که این امر به اقتصاد کشور کمک می کند ،کمسیونی تشکیل می شود از تعدادی نماینده ی وزارت خانه های مختلف تا به ان رسیده گی کنند .
*شخصی که می خواهد کالایی را وارد کند باید فرم(111،121) را پر کند که فرم 111 مربوط به مشخصات فردی شخص است و 121 مربوط به مشخصات کالایی است که وارد میشود .تعداد فرم هایی که باید تکمیل شود بسته به این که تعداد کالا چند عدد است تغییر می کند .سپس این فرم های پر شده توسط قسمت اطلاعات مهر میشود و به شخص تحویل داده می شود که بعد این اسناد به قسمت تشخیص هویت و دریافت اسناد برده میشود .در قسمت تشخیص هویت و دریافت اسناد ابتدا هویت شخص مورد بررسی قرار می گیرد در این قسمت به کالاها کد یا شماره ثبت داده می شود .
1-ابتدا کالایی را که می خواهیم وارد کنیم انتخاب می کنیم و به مطالعه در مورد کارخانه و تولید کننده ی ان می پردازیم.
2- قیمت کالا و زمان تحویل ان را بررسی می کنیم .
3-اگر بخواهیم برای بار اول از کارخانه ای خرید انجام دهیم ابتدا باید نمونه ی کالا را ببینیم.
4-تعداد کالا ،نوع کالا و نوع بسته بندی باید مشخص شود .
5- گرفتن پروفرما (پیش فاکتور سندی که توسط فروشنده صادر می شود )که این مرحله نیاز به کارشناس دارد .
6-در زمینه ی خروج کالا اطلاعات کافی داشته باشیم .
7-کالای مورد نظر را از لحاظ قیمت مورد بررسی قرار دهیم یعنی ببینیم زمانی که کالا به دست وارد کننده می رسد قیمت ان چقدر می شود .
8-گفتگو با فروشنده برای اینکه مبلغ چگونه پرداخت شود .
9-کالایی که می خواهد وارد شود باید براورد هزینه شود تا بودجه مالی ان تامین شود .
10-تاریخ گرفتن کالا که توافقی بین فروشنده و خریدار است.
11-اینکه کالا چگونه به دست شما برسد و در مورد بیمه ی ان
12-برای این که کالایی را بخواهیم وارد کنیم بسته به نوع کالا باید از سازمان های مورد نظر مجوز بگیریم.
13-گرفتن مدارک از فروشنده باید کامل باشد .
14-دادن پیش فاکتور وثبت ان به کسی که کار ترخیص را انجام می دهد .
15-کالایی که می خواهید وارد کنید قبل از این که مبلغ را به فروشنده بدهید باید در وزارت بازرگانی ثبت شود زیرا قوانین قابل تغییر است.
16-گرفتن استاندارد و کد
17- کالایی که می خواهیم وارد کنیم باید اسنادش کامل باشد .
18-خروج کالا از گمرک.
19-دادن مالیات کالاها.
واردات به خرید کالا از یک کشور دیگر و وارد شدن ان به کشور مورد نظر گفته می شود که شامل واردات قطعی و واردات موقت است.
بازار چه ی مرزی یعنی کالاها وارد منطقه ی کمرکی یک کشور می شوند ودر انجا باقی می مانند تا تعرفه های کمرکی پرداخت شود .برای واردات کالا از بازارچه های مرزی نیاز به پیش فاکتور (پروفوم)نیست و ورود و خروج کالا توسط فاکتورهای مرجع انجام می شود .
یعنی کالا و جنس مورد نظر بوسیله ی شخص خریداری کننده وارد کشور شود و در قسمت کمرک پس از پرداخت حق گمرک و تعرفه های دیگر از گمرک خارج می شود واردات قطعی نامیده می شود .
1- کالاهایی که ورود انها هیچ گونه منع قانونی ندارند :کالاهای مجاز به راحتی و پس از انجام مراحل کمرکی وارد می شوند .
2-کالاهایی که ورود انها با مجوز انجام می شود (مشروط):کالاهای مشروط که در زمانهای خاص اجازه ی ورود به انها داده می شود که دارای قوانین خاصی هستند .
3-کالاهایی که اجازه ی ورود ندارند :کالاهایی که از نظر شرعی مشکل دارند اجازه ی ورود ندارند.
کالاهایی که وارد شده اند ابتدا کالا را از نظر نوع کالا و محتویات داخل کانتینر توسط گمرک چک می شود و با اسناد موجود مقایسه می کنند بعد کالا استاندارد را دریافت می کند و کالای وارد شده مهروموم می شود .بعد از این مراحل اظهار نامه ی مربوط به کالاانجام شده و به وکیل قانونی تحویل داده می شود .
برای بوجود امدن شرایط یکسان بین کشورهای عضو (اچ اس ) به کالاها کد می دهند که برای خارج کردن و ترخیص این کالاها از این کدها استفاده می کنند دادن این کدها در زمان خروج کالاو قیمت گذاری کالا بسیار کمک می کند .
مانیفیست (اعلامیه ای که از سوی مجامع و سازمان ها انتشار می یابد )یکی از مدارک مهمی هست که باید به شخصی که که کالا را خروج می زند داده شود .این برگه که نشان می دهد در کانتینر مورد نظر چه کالاهایی وجود دارد و همچنین نام فرستنده و گیرنده ونوع بسته بندی انها نیز قید میشود.
شرکت ها موظف هستند زمانی که به کمرک مورد نظر می رسند اطلاع دهند تا صاحب کالا یا کسی که کالا را خروج می زند (ترخیص کالا)با شرکت حمل و نقل تسویه کند .زمانی که کالا وارد گمرک شد و به شرکت حمل و نقل نیز کل مبلغ پرداخت شد کارهای لازم را جهت خارج کردن کالا انجام می دهند .
پس از اینکه انبار دارهایی که در گمرک هستند کالا را دریافت می کنند برای انها قبض صادر می کنند و بعد به ترخیص کار می دهند .
1-در ابتدا ما باید با اصطلاحات بازرگانی اشنایی داشته باشیم تا به مشکل بر نخوریم .
2-مشخص کنید در چه زمینه ی کاری می خواهید فعالیت کنید و اطلاعات کافی راجع به ان داشته باشید.
3-اگر بخواهید با کشورهای دیگر وارد تجارت شوید باید به زبان انگلیسی تسلط داشته باشید تا بتوانید به راحتی با کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنید و نامه نگاری کنید.
4-پیش فاکتور (پرفرما) زمانی که شما از نظر قیمت و همچنین دیدن کالایی که می خواهید خریداری کنید مطمئن شدید باید از فروشنده پیش فاکتور بخواهید که پیش فاکتور شامل موارد زیر است:
مشخصات فروشنده ،خریدار ،کالا ،قیمت ، نوع کالا ، نام کشور تولید کننده ، نام کشوری که کالا وارد ان می شود ،نوع پرداخت با چه ارزی انجام می شود ، از چه مرزی وارد میشود ،نوشتن استاندارد و…
5-ثبت کردن کالا
1- پیش فاکتور همراه با 2عدد فتوکپی ان
2- برای دادن سفارش باید مدارکی را که برای سفارش نیاز هست را تکمیل کنیم و یک سری فتوکپی از ان.
3-اطلاعات کالا از نظر فیزیکی،شیمیایی و در صورتیکه نیاز باشد از لحا ظ میکروبی
4-اگر ان کالا را قبلا وارد کرده اید می توانید فتوکپی پیش فاکتور قبلی را ضمیمه کنید.
1-داشتن فاکتور کالای مورد نظر
2-نسخه دوم پیش فاکتور تایید شده
3-داشتن تایدیه بهداشتی کشور مبدا
4-اصل برگه ی ازمایشاتی که بر روی کالا انجام شده با یک سری کپی از آن
الف )دادن مدارک ثبت سفارش و همچنین اطلاعات کامل در مورد کالا نیاز است و همچنین شماره ی استاندارد کالا
ب)باید فرمولاسیون و ازمایشات کامل باشد و به امضا تولید کننده رسیده باشد و همچنین تاریخ در ان قید شده باشد .
ج)دادن اصل پیش فاکتور که امضای تولید کننده را داشته باشد
د)دادن گواهی نامه ی بهداشت
ه) کالاها باید مشخصات زیر را داشته باشند که این مشخصات باید فارسی نوشته شده باشد:
کشور تولیدی،اگر نیاز باشد طریقه ی مصرف ،تاریخ تولید تاریخ انقضا،سری ساخت ،مواد تشکیل دهنده ی آن
الف )مدارک مربوط به کالا :1- مدارک ترخیص 2-قبض انبار 3-بارنامه 4-پیش فاکتور 5-فاکتور 6-فهرست عدل بندی(بسته بندی) 7-سندی که نام کشور تولیدی و توضیحات در مورد کالا را دارد 8-ثبت سفارش بازرگانی9-بیمه نامه 10-گواهی نامه ی استاندارد 11-مجوزهای قانونی که نیاز است 12-گواهی بازرسی
1-کارت بازرگانی(اصل ان) 2-کارت ملی(اصل ان) 3-از تمام صفحات کارت بازرگانی کپی تهیه شود 4-کپی کارت ملی
1-اصل و کپی کارت ملی 2-اصل و کپی وکالت نامه ی محضری 3-اصل و کپی معرفی نامه برای کمک 4-کپی وکالت 5-کپی معرفی نامه 6-کپی دفترچه ی بیمه
موسسه ی ثبتیکال در این مسیر به شما کمک می کند تا کالای خود را در مدت زمان کوتاه از گمرک ترخیص کنید.