برای تعریف منطقه تجاری در ابتدا می بایست اشاره نماییم که تجارت در هر شکل در شرایط عادی مشمول یکسری قوانین از جمله قوانین مالیاتی می باشد.اما در بعضی از مناطق حراست شده بندری و غیر بندری به جهت تشویق برای رشد فعالیت تجاری و سرمایه گذاری قوانین به شکلی متفاوت می باشد و دارای مزایایی بسیاری است، مزایایی از قبیل :
-معافیت های مالیاتی .
-بخشودگی سود و عوارض گمرگی
-نداشتن تشریفات زاید ارزی واداری
-سهولت در فرایندهای صادرات و واردات با جذبسرمایه گذاری خارجی .
و …….
همانگونه که اشاره شد تمامی این قوانین به عنوان محرک رشد تجارت در این مناطق وضع گردیده است،تا در حالی که باعث رشد مناطق آزاد خواهد بود ،برای تجار هم شرایط مناسبی جهت رونق تجارت ایجاد نماید .
در ایجاد منطق آزاد اهدافی پیش بینی شده است که مهم ترین آنها عبارتند از:
جذب سرمایه های خارجی.
ایجادفرصتهای شغلی جدید.
کسب درآمد ارزی وافزایش صادرات.
دستیابی به فناوری پیشرفته.
جذب نقدینگی سرگردان داخلی وکمک به مهارتورم.
محرومیت زدائی ازمناطقی که امکان رشدوتوسعه بالقوه رادارند.
همچنین در ماده 1 قانون تجارت که به شرح چگونگی اداره مناطق آزاد پرداخته است دیگر اهداف تشکیل مناطق آزاد بدین شرح اعلام شده است:
-تسریع درانجام امورزیربنایی،عمران وآبادانی،رشدوتوسعه اقتصادی،سرمایه گذاری وافزایش درآمدعمومی،ایجاداشتغال سالم ومولد،تنظیم بازارکارو کالا،حضورفعال دربازارهای جهانی ومنطقه ای،تولیدوصادرات کالاهای صنعتی وتبدیلی وارائه خدمات عمومی.
بعد از ارائه تعاریف،اهداف و مزایای سرمایه گذاری در منطق آزاد به معرفی مناطق آزاد ایران می پردازیم:
ایران اسلامی هم اکنون دارای هشت منطقه آزاد تجاری می باشد که عبارتند از:
1-چابهار
2-قشم
3-کیش
4-اروند
5-انزلی
6-سلفچگان
7-ارس
8- ماکو
ثبت شرکت یکی از نخستین گامها در شروع راه اندازی کسب و کار و تجارت می باشد ،ثبت شرکت در نواحی اشاره شده دارای مزایای بسیاری است از جمله:
جهت مشاوره و اقدام ثبت شرکت در مناطق آزاد با مشاورین ایده نو تماس بگیرید. ما همواره آماده ارائه بهترین و کامل ترین خدمات به شما عزیزان می باشیم .