شاید هنگامی که تصمیم به راه اندازیه یک کسب و کار جدید این سوال به ذهن شما نیز خطور نماید ، جهت شروع این فعالیت چرا باید شرکت ثبت کنیم ؟ نحوه فعالیت من و شرکا در شرکت چگونه خواهد بود؟ فعالیت در قالب یک شرکت ثبت شده چه محدودیت ها و چه مزیت هایی خواهد داشت ؟ آیا تسهیلاتی به شرکتهای ثبت شده در حوزههای مختلف تعلق می گیرد ؟
بیمه تأمین اجتماعی برای افرادی که به صورت شرکت فعالیت می کنند چه مزایایی در نظر گرفته است؟ آیا اداره دارایی مالیات بالایی به شرکتها تخصیص می دهد؟ و در کل مشکلات و موانعی که در سر راه ثبت شرکت ها وجود دارد چیست ؟
و در نهایت مهمترین و کلی سوال ، از نظر امور مالی و قانونی فعالیت به صورت شخص حقوقی باشد بهتر است یا در قالب یک شرکت ؟ که پاسخ به این سوال موضوع مقاله ما خواهد بود که ضرورت و مزیت های ثبت شرکت چیست ؟ و چرا باید شرکت ثبت نماییم؟
برای انجام هرگونه فعالیت تجاری و غیر تجاری منظم و سازماندهی شده می توان از طریق ثبت یک شرکت و یا موسسه اقدام نمود و از مزایایی که قا نون برای شرکتهای ثبت شده در نظر گرفته شده است استفاده نمود. بهترین روش برای انجام فعالیتهای سود آور گسترده، عظیم و سازماندهی شده با هدف پیشرفت و رسیدن به مدارج بالاتر و اهداف بزرگتر، ثبت یک شرکت می باشد
حالا به طور کلی بررسی می نماییم که تعاریف ارائه شده از شرکت چیست ؟
شرکت از اجتماع 2 یا چند شریک یا سهامدار و یا موسس که دارای هدف مشترکی برای رسیدن به یک هدف واحد تشکیل می شود گفته می شود.
در یک شرکت شرکا یا سهامداران شخصیت های حقیقی وحقوقی می باشند که هر شرکت دارای یک هدف یا خط مشی می باشد که در چهار چوبی به نام اساسنامه که دارای مفاد مختلفی می باشد تشکیل می شود در قا نون تجارت 7 دسته شرکت تعریف گردیده که هر کدام ویژگی های خود را دارند
بر اساس ماده 20 قانون تجارت شرکت های تجارتی عبارتند از:1-شرکت های سهامی2-شرکت با مسئولیت محدود3-شرکت تضامنی4-شرکت مختلط سهامی5-شرکت مختلط غیر سهامی6-شرکت نسبی7-شرکت تعاونی تولید و مصرف شرکت ها باید قابل ادراه ثبت شرکت ها طبق قانون ثبت می شود
1-شرکت سهامی چیست ؟ شرکتی می باشد که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنها است .
2-شرکت با مسئولیت محدود چیست ؟ شرکتی می باشد که بین دو یا چند نفر برای امور تجارتی تشکیل شده است و هر یک از شرکاء بدون این که سرمایه به سهام یا قطعات سهام تقسیم شده باشد فقط به میزان سرمایه خود در شرکت مسئول تعهدات شرکت می باشد
3- شرکت تضامنی چیست ؟ شرکتی می باشد که در تحت اسم مخصوصی برای امور تجاری بین دو یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود ؛ اگر دارایی شرکت برای تادیه تمام دیون کافی نباشد ؛ هر یک از شرکاء مسئول پرداخت تمام دیون شرکت می باشند
4-شرکت مختلط غیرسهامی چیست ؟ شرکتی می باشد که برای امور تجاری تحت اسم مخصوصی بین یک یا چند نفر شریک ضامن و یک یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود
5-شرکت مختلط سهامی چیست ؟ شرکتی می باشد که تحت اسم مخصوص بین یک عده شرکا ی سهامی و یک یا چند نفر شریک ضامن تشمیل می شود
6-شرکت نسبی چیست ؟ شرکتی می باشد که برای امور تجاری تحت اسم مخصوص بین دو یا جند نفر تشکیل و مسئولیت هر یک از شرکا ء به نسبت سرمایه ای است که در شرکت گذاشته است
7-شرکت تعاونی چیست ؟ شرکتی می باشد که با هدف های هفتگانه مندرج در قانون بخش تعاونی با قید کلمه تعاونی و تابعیت ایرانی از حداقل هفت عضو تشکیل گردد
عده ای شرکت های تجاری مندرج در ۷ دسته فوق را به دو دسته ی شرکت های سرمایه و شرکت های اشخاص تقسیم نموده اند. در شرکت های سرمایه ، فقط سرمایه مورد توجه است، شخص وسرمایه گذار آنچنان نقشی در شرکت ندارند، و تنها تا میزان سرمایه ای که در شرکت سرمایه گذاری کرده اند، مسئول تعهدات شرکت هستند .
شرکت های اشخاص ، شرکت هایی هستند که شخصیت شرکاء مورد توجه است و اعتبار شرکت به اعتبار شرکاء بستگی دارد، و سرمایه شرکت نقش عمده ای در اعتبار شرکت نخواهد داشت .
از مزایای ثبت شرکت به طور مثال می توان به موارد ذیل اشاره نمود:
-روابط مشخص و قانونی بین شرکاء، سرمایه اولیه شرکت و همچنین قوانین مشخص در برخورد شرکاء و مسئولیت آنان نسبت به سود و زیان شرکت.
– کسب اعتماد ، ثبت یک شرکت به کسب . کار شما شکل قانونی و موجهی خواهد بخشید و افراد تمایل بیشتری به همکاری با یک مجموعه قانونی خواهند داشت.
– حضور در معمالات و کسب و کار های بزرگتر ، در بسیاری از حوزه هی فعالیت داشتن شرکت ثبتی و ارائه مدارک ثبتی شرکت ضروری می باشد مواردی مانند حضور در مزایدات و مناقصات .
– برخورداری از وام و منابع مالی، وقتی برای بهره مندی از وام اقدام می کنید باید ثابت کنید که یک شرکت ثبت شده هستید . و این خود باعث ایجاد اعتماد بهتری در جهت دریافت تسهیلات بانکی خواهد بود.
–اقدام به سفر تجاری به سایر کشورها یکی دیگر از مزایای عالی ثبت شرکت این است که می توانید برای انجام سفرهای تجاری به سایر کشورها به راحتی ویزای آنها را تهیه کنید.
–بهره بری از حمایت قانونی از کلیه حقوق پس از ثبت شرکت .
و بسیاری مزایای دیگر …… در این مقاله به ارائه تعاریفی از انواع شرکت ها و مزایای ثبت شرکت پرداختیم ،در صورتی که قصد ثبت هر گونه شرکت را دارید ،کارشناسان ثبتی کال آماده ارائه خدمات و مشاوره به شما عزیزان می باشند.