در بررسی تفاوت های شرکت سهامی عام و خاص باید اشاره نمود که این شرکت ها دارای نقاط اشتراک زیادی می باشند و جز یک خانواده محسوب می شوند اما در عین حال تفاوت هایی در میزان سرمایه و سهام این دو شرکت وجود دارد که عامل افتراق آنها می باشد ما در این مقاله قصد بررسی این تفاوت ها را داریم به همین منظور در ابتدای مطلب تعریف کوتاهی از این نوع شرکت ارائه خواهیم کرد:
شرکت های سهامی ، شرکت هایی هستند که سرمایه موجود در این شرکت ها بصورت سهام در آمده و بین شرکا تقسیم می شود. در این شرکت ها سرمایه تامین شده به قطعات بسیار کوچکی از سهام تقسیم می شود و در بین شرکا نسبت به سرمایه ای که می آورند تقسیم می شود و هر چه سرمایه یا آورده نفرات بیشتر باشد قطعات سهام بیشتری به آنها تعلق خواهد گرفت شرکت های سهامی به دو دسته کلی عام و و خاص تقسیم می شوند .
جهت اعلام تفاوت شرکت های سهامی عام و خاص به بررسی نحوه واگذاری سهام و خصوصیات کلی هر یک از این انواع می پردازیم :
خصوصیات کلی شرکت سهامی خاص :
– تنها با سرمایه ی محدود به خود موسسین که به عنوان دارایی شرکت می آورند فعالیت می کند و تمامی سرمایه این شرکت باید توسط موسسین خود تامین شود.
– این شرکت برای انجام فعالیت های اقتصادی بوجود می اید و در زمینه بازرگانی ، تجاری ، علمی ، مشاوره ای ، پزشکی و خدماتی و امثال ان می توانند فعالیت کنند .
-این شرکت معمولا پیرامون یک موضوع اصلی و جندین موضوع فرعی وابسته به موضوع اصلی فعا لیت می کند.
– در این شرکت برای انتقال سهام باید از مدیران و مجمع عمومی فوق العاده اجازه دریافت شود زیرا در شرکت های سهامی خاص سهام با نام می باشد و انتقال سهام در دفاتر رسمی و بصورت محضری انجام می شود .
– در شرکت سهامی خاص با سرمایه یک میلیون ریال به ثبت می رسد که از این سرمایه 35 درصد آن در حساب شرکت سپرده شود که این میزان باید از موسسین شرکت تامین شود .
– در این شرکت تعداد موسسین در بدو تاسیس تنها با 3 نفر به استناد خواسته های قانونی تا سیس می شود .
-در این شرکت عبارت سهامی خاص در عنوان شرکت اورده می شود و این موضوع در مستندات و اوراق رسمی هم در نظر گرفته می شود.
و اما خوصصیات کلی شرکت سهامی عام :
-این شرکت ها معمولا بزرگ و با دامنه وسیعی هستند این شرکت ها با پشتوانه سرمایه ای که از طریق فروش و عرضه سهام به مردم به دست می اورند .
– این شرکت قدرت زیادی دارد و در ابعاد بسیار بزرگ و یا ابعاد بین المللی و بازهای خیلی وسیع حضور دارد .
– هیچ محدودیتی برای فعالیت ندارد و به راحتی در همه موضعات تجاری می توانند وارد شوند ولی عمده هدف ثبت این شرکت ها تامین و خواسته های نا محدود و کلان جامعه می باشد فعالیت این شرکت ها همانند شرکت های نفتی و پتروشیمی ، شرکت های نیرو ، شرکت های استخراج معادن ، شرکت های بازرگانی خارجی بزرگ ، موسسات مالی و بانک ها ، که در قالب سهامی عام به ثبت می رسند.
– این شرکت چون اهداف بزرگی دارد در نتیجه به سرمایه زیادی نیاز دارد و این نیازمندی با مشارکت عده زیادی از مردم می باشد وقتی مردم زیادی در یک شرکت سهامدار باشند موضوع و اهداف اقتصادی دولت به مردم هم کشیده می شود .
– این شرکت تنها شرکتی می باشد که سهام ان در بورس عرضه می شود.
– ثبت شرکت سهامی عام مخصوص افراد خاصی نمی باشد .
– در این شرکت سهامدار بدون نیاز و کسب اجازه از هر یک از موسسین و مجامع شرکت به راحتی می تواند سهام خود را منتقل کند .
– این شرکت با سرمایه حداقل 5 میلیون ریال قابل ثبت می باشد و باید حداقل 20 در صد سرمایه توسط موسسین و مابقی توسط عرضه سهام به مردم تامین می شود.
– در این شرکت حداقل 5 نفر به عنوان سهامدار و موسس اولیه با هم قراداد و توافق نامه و مشارکت می شود .
– در نام و اوراق و مستندات این شرکت ها باید ( عبارت سهامی عام ) بصورت خوانا و شفاف قید شود
در انتها امیدواریم مطالعه این مطلب موجب افزایش اطلاعات ثبتی شما عزیزان گردیده باشد.