با رونق گرفتن بازرگانی در نیمه دوم قرن نوزدهم و سوء استفاده های فراوان از نام ها، علامت ها و تقلید نامشروع از آن ها ، حمایت از علامت ضرورت پیدا نمود. تا اینکه در سال 1857 قانون حمایت از علامت تجاری فرانسه به تصویب رسید. به دنبال آن در سال 1862 ” قانون علامت کالاها ” در انگلستان وضع شداین قانون برای نخستین بار جعل و تقلب در علامت تجاری را جرم شناخت. به همین صورت ، مقررات ثبت علامت های تجاری در ایالات متحده آمریکا به وسیله قانون کنگره به سال 1870 به وجود آمد. در اتریش ” قانون حمایت از علائم ” در سال 1890 وضع گردید. در دانمارک قانون 1890 قانون اصلاحی 1898 علائم تصویری را قابل ثبت دانست.
گرچه در طول قرن های 18 و 19 کشورهای مختلف حمایت از اختراعات و علائم را در داخل مرزهای خود ضروری دانسته و قوانینی را وضع نمودند ولی در مورد اینکه آیا چنین حمایتی از آثار صنعتی و تجاری آنان در بیرون مرزها نیز صورت خواهد گرفت یا نه نمی توانست کشورها و اتباع آنان را قانع نماید. لذا نیاز به داشتن حمایتی گسترده تر از سطح داخلی محسوس شد و این موضوع ضرورتی شد که رفته رفته با وضع کنوانسیون ها و موافقت نامه های گوناگون بین کشورهای مختلف که ابتدائاَ بیشتر به صورت دو جانبه یا چند جانبه و در ادامه به طور بین المللی بود ، زمینه حمایت بین المللی از مالکیت صنعتی و تجاری فراهم شد.
از این جهت، در پایان قرن نوزدهم اتحادیه ای برای حمایت مالکیت صنعتی بین چند دولت تشکیل گردید که به اتحادیه پاریس معروف است. کنوانسیون پاریس ابتدائاَ توسط یازده کشور امضا شد که عبارتند از : بلژیک ، برزیل ، السالوادور ، فرانسه ، ایتالیا ، گواتمالا ، هلند ، پرتغال ، صربستان ، اسپانیا و سوئیس. وقتی این کنوانسیون در 7 جولای 1884 وارد مرحله اجرایی شد بریتانیای کبیر، تونس ، اکوادور نیز آن را کاملاَ پذیرفتند و اعضای آن به چهارده عضو رسید و امروزه اغلب دول از جمله ایران به اتحادیه مزبور ملحق گردیده اند.
هم اکنون تعداد اعضای کنوانسیون پاریس 171 کشور می باشد.
قانون الحاق دولت ایران به اتحادیه پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی برای کسانی که موسسات آن ها در خارج از ایران واقع است و عضو اتحادیه مزبور باشند مزایایی قائل شده است که به طور اختصار ذیلاَ شرح داده می شود :
1. اعضای اتحادیه در سایر کشورهای عضو اتحادیه از لحاظ حقوق مالکیت صنعتی از همان مزایایی استفاده می کنند که اتباع آن کشور دارا می باشند به شرط آنکه شرایط و تشریفاتی را که برای اتباع کشور در نظر گرفته شده است رعایت نمایند.
2. عضو اتحادیه که در کشور خود علامتی را به ثبت رسانیده است می تواند حمایت علامت خود را در کشورهای دیگر عضو اتحادیه تحصیل نماید مگر آنکه علامت مزبور به حقوق مکتسبه اشخاص لطمه وارد سازد.
3. عضو اتحادیه که در کشور خود تقاضای ثبت علامتی را نموده است در سایر کشورهای عضو اتحادیه در مدت 6 ماه پس از تقاضای ثبت برای تقاضای ثبت همان علامت حق تقدم دارد.
4. علامت مشهور در کلیه کشورهای عضو اتحادیه مورد حمایت قرار گیرند.
5. اعضای اتحادیه از ثبت علاماتی که مشابه نشان ها و درفش ها و مهرها و سایر علامات رسمی اعضای اتحادیه باشند و علامات مزبور به دفتر بین المللی اتحادیه اعلام شده باشد خودداری خواهند نمود.
6. نسبت به حق انتقال علامت و همچنین اجازه استفاده از علامت و استفاده چند شخص از علامت تسهیلاتی در نظر گرفته شده است.
7. در نمایشگاه ها علامات مورد حمایت قرار می گیرند.
8. کیفیت محصولی که علامت کارخانه یا تجارتخانه باید روی آن گذارده شود نمی تواند در هیچ مورد مانع ثبت علامت مزبور شود.
9. مقرراتی برای ضبط و توقیف محصولات تقلیدی در نظر گرفته شده است.
10. ممالک عضو اتحادیه مکلف شده اند حمایت واقعی اتباع اتحادیه را در مقابل رقابت نامشروع تامین کنند.
قانون الحاق دولت ایران به قرارداد اتحادیه پاریس برای حمایت مالکیت صنعتی برای صاحبان اختراعی که در خارج از ایران اقامت داشته و عضو اتحادیه مزبور هستند مزایایی قائل شده است که به طور اختصار ذیلاَ شرح داده می شود :
1. اعضای اتحادیه از لحاظ حقوق مالکیت صنعتی در سایر کشورهای عضو اتحادیه از همان مزایایی که برای اتباع آن کشور مقرر است ، استفاده می کنند، به شرط آنکه شرایط و تشریفاتی که قانون برای اتباع کشور مقرر داشته است ، رعلیت نمایند.
2. هر صاحب اختراعی که تقاضای ثبت اختراع خود را در یکی از کشورهای عضو نموده باشد، می تواند تقاضای ثبت اختراع خود را در کشورهای دیگر عضو اتحادیه بنماید و برای ثبت اختراع خود در سایر کشورهای عضو اتحادیه در مدت 12 ماه پس از تقاضای ثبت اولیه حق تقدم دارد ، مگر آنکه اختراع به حقوق مکتسبه اشخاص لطمه وارد سازد.
3. مقرراتی برای حمایت حق اختراع و جلوگیری از رقابت نامشروع پیش بینی نموده است.
4. اختراعاتی که هنوز به ثبت نرسیده اند و در نمایشگاه ها به معرض تماشا قرار داده می شوند، مورد حمایت قرار می گیرند.
5. مقرراتی برای توقیف محصولات تقلیدی و تقلبی پیش بینی شده است.
در صورت نیاز به هرگونه مشاوره با ما تماس حاصل فرمایید.
مشاورین ما در مرکز تخصصی ثبتیکال ، با افتخار در خدمت شما خواهند بود.